På minameddelanden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
En tjänst för säker digital post
från myndigheter och kommuner
En tjänst för säker digital post
från myndigheter och kommuner

Meny

Sök

Sökhjälp

Använd sökfunktionen för att hitta information på webbplatsen. Skriv in det du söker i sökfältet och klicka på Sök. Nedan hittar du tips om hur du kan förfina din sökning.

Sökresultat

Gör du en sökning via sökfältet kommer du till sidan för sökresultatet. Respektive sökresultat visas med en lite ikon först som visar om resultatet ligger på en webbsida eller i ett dokument.

Sortering av sökresultat

Sökresultatet visas efter relevans. Relevans är ett sätt för sökfunktionen att ranka sökträffarna. Sökord som finns i rubriker, är angivna som nyckelord för sidan/dokumentet, som dokumenttyp eller i länktexter ger sidan högre "relevans" i resultatlistan.

Filtrering av sökresultat

Använd filtreringen till höger för att avgränsa din sökning. Klicka på vald filtreringslänk en gång till för att komma tillbaka till ursprungsläge.

Sök både i webbsidor och dokument

Det går bra att söka på innehåll som finns både i en webbsida och i ett dokument, t.ex. i en pdf-fil.

Små och stora bokstäver

Sökmotorn är inte känslig för små och stora bokstäver. Sökorden "meddelande", "Meddelande" och "MedDelanDe" ger till exempel samma sökresultat.

Sök på flera ord

Prova att söka på flera ord om du får för många sökträffar. Du behöver inte skriva "och" mellan orden. Ange fler sökord om du vill begränsa sökningen ytterligare och kom ihåg att den ordning du anger orden i påverkar sökresultatet.

Vill du bara ha resultat som innehåller en exakt fras skriver du citattecken runt sökorden. Exempel "välj en digital brevlåda".

Plustecken (+) och att utesluta ord

Sökfunktionen hanterar inte plustecken​ ("+"), så skriv önskade sökord åtskilda bara med blanksteg.

För att utesluta ett ord från sökningen skriver du minustecken ("-") framför det ord du vill undvika. Kom ihåg att göra ett blanksteg före minustecknet.

Sök på ofullständiga ord

Ofullständiga ord kan inte hanteras av sökmotorn. Söker du på "brevlå" får du inte träffar på sidor som handlar om brevlåda. Men det går bra med ett "jokertecken" (eller "wildcard") :

Ersätt antal tecken med en asterisk, till exempel "brevlå*" så visas alla varianter av ordet "brevlåda", till exempel "brevlådor", "brevlådeoperatör" och så vidare.