På minameddelanden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
En tjänst för säker digital post
från myndigheter och kommuner
En tjänst för säker digital post
från myndigheter och kommuner

Meny

Sök

Så gjorde Tomelilla kommun

Tomelilla kommun var första kommun ut med anslutning och användande av Mina meddelanden.

I utvecklingen av e-tjänster och e-förvaltning fick kommunen tidigt upp ögonen för Mina meddelanden. Här finns stora möjligheter att på ett säkert sätt kommunicera med invånarna, vilket inte är möjligt via e-post.

- Vi ser vinster både när det gäller effektivitet och kvalitet. Det lokala näringslivet kommer att märka att det både underlättar och snabbar upp kommunens beslutsprocesser, säger Leif Sandberg (c), kommunstyrelsens ordförande.

I mars 2014 tecknade Tomelilla som pilotkommun anslutningsavtal med Skatteverket angående Mina meddelanden. Tillsammans med leverantören av processplattform startade sedan arbetet med den tekniska delen av anslutningen. Hela anslutningsförfarandet gick smidigt och snabbt och cirka en månad efter avtalsskrivning kunde systemet testköras. Under sommaren 2014 utvecklades sedan den första tjänsten (ansökan om stadigvarande alkoholtillstånd) med koppling till Mina meddelanden. Tomelilla har valt en lösning där leverantören av processplattformen står som förmedlare, vilket reglerats i separat avtal med dem.

- Vi är ännu i ett tidigt skede, men ser många möjligheter att låta allt fler tjänster kommunicera genom Mina meddelanden. Vi ser även en utveckling där vår sedvanliga brevhantering allt mer ska styras till Mina meddelanden, eventuellt i kombination med extern print-tjänst, säger Jonas Ekelund, webbutvecklare.

Leif Sandbeeg, kommunstyrelsen Tomelillla

– Vi ser vinster både när det gäller effektivitet och kvalitet. Det lokala näringslivet kommer att märka att det både underlättar och snabbar upp kommunens beslutsprocesser, säger Leif Sandberg (c), kommunstyrelsens ordförande.